facebook_page_plugin

anSWerIT Social Video Sharing

Sezonul 5

 

Simona HERB este psihoterapeut, doctor în psihologie, formator specializat în Terapia centrată pe emoții EFT, un om foarte pasionat și dedicat profesiei sale.

Bogata experiență a doamnei Herb ne-a permis să abordăm în cadrul dialogului nostru o temă foarte importantă pentru cunoașterea și dezvoltarea personală individuală și/sau în cuplu: Mecanismele relațiilor apropiate.

Sinele se formează în relație, iar relațiile importante pentru noi sunt cele cu persoanele semnificative. De multe ori ne dorim ca relațiile să fie mai armonioase, mai implinitoare, și totuși există mecanisme care le frânează evoluția, le fac dificile și de neînțeles. Urmărind acest dialog veți descoperi cum putem acționa pentru gestionarea emoțiilor implicate în relații și modul în care pot fi îmbunătățite.

0
0
0
s2sdefault

 

Respitația holotropică este o tehnică terapeutică dezvoltată de Stanislav Grof, părintele psihologiei transpersonale. Prin intermediul respirației holotropice se poate intra în stări modificate de conștiință, ca o trambulină către interior, către problemele nerezolvate, fricile și angoasele acumulate în corp. În dialogul, pe care vă invit să-l urmăriți am abordat această temă, alături de invitatele ediției: Maria Lupu - psiholog și Laura Stogrea - medic.
0
0
0
s2sdefault

Vă invit să o cunoașteți pe Diana Mețiu, o frumoasă și inspiratoare prezență în platoul emisiunii. Este artist, cadru didactic universitar, specialist în PR, realizator TV, life coach, pe scurt un om creativ și foarte activ.

Dialogul nostru a fost despre creativitate: înțelegerea, dezvoltarea și exersarea acestei capacități înnăscute. Cele două emisfere cerebrale sunt responsabile de activitatea, acțiunile, deciziile și funcționarea noastră, iar prin exerciții simple creierul poate fi antrenat să creeze noi rețele neuronale, în așa fel încât să existe un echilibru între cele două, să învățam să alegem și să fim conștienți cu ce emisferă este bine să acționăm într-o anumită situație de viață. 

Dar, pentru mai multe detalii, vă invit să urmăriți emisiunea :)

 
0
0
0
s2sdefault

Ion Dafinoiu: psihoterapeut, prof.univ.dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, președintele Colegiului Psihologilor din România, președinte al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Eriksoniană este invitatul emisiunii pe care vă invit să o urmăriți. 

Hipnoza este o tehnică terapeutică fascinantă, dar deseori greșit înțeleasă și aplicată. Invitatul emisiunii, specialist și formator în hipnoză vorbește despre ce este transa hipnotică, mituri și principii, dar și despre profesia de psihoterapeut și responsabilitatea ce decurge din practicarea acesteia.

Ion Dafinoiu: „Viața normală este una cu probleme”, cu evenimente pozitive, dar și negative, important este cum le înțelegem și le trăim, dar și relațiile semnificative din viața noastră.

Dar, pentru mai multe detalii, vă invit să urmăriți emisiunea :)

 
0
0
0
s2sdefault

Autorul binecunoscutei cărți Arta de a trăi, realizator de emisiuni radio și TV, Cristian Țurcanu se află din nou în platoul emisiunii Întâlnire în punctul ZERO. Dialogul emisiunii este centrat pe ideea înțelegerii semnificației punctului ZERO și integrarea iubirii și a formelor ei de manifestare într-o formă accesibilă vieții de zi cu zi.

 
0
0
0
s2sdefault

Ne găsiți și aici